Φωτογραφία Πατριάρχη
Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
Φωτογραφία Μητροπολίτη
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρος

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

Με την συμμετοχή  των Ιερέων της Κανάγκα του Κογκό, των αφιερωμένων αδελφών και του πιστού λαού του Θεού, που προσήλθε παρά την καταρρακτώδη βροχή , τελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου του Ιεραποστολικού Κλιμακίου της Κανάγκα, ο εσπερινός της συγγνώμης.

 

Περισσότερα...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εόρτασε και πανηγύρισε η ενορία της Κάγκα του Κογκό, τη εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού.

Ανήμερα το πρωί κατέφθασε στο μακρινό χωριό που βρίσκεται μέσα στο δάσος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας και έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό.

Περισσότερα...

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου στο Κογκό
Το πρωί της 30 Ιανουαρίου έγινε Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Κασαγκούλου, όπου εκκλησιάστηκαν τα παιδιά του σχολείου "π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου".

Περισσότερα...

Βαπτίσεις στην Β΄ Μητροπολιτική Περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα

Κατά το Άγιον Δωδεκαήμερο και στην Β΄ Μητροπολιτική Περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου,  πολλοί άνθρωποι μετά από ικανή κατήχηση, τόσο στην Κανάγκα όσο και σε άλλες περιοχές της Μητροπόλεως, προσήλθαν και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα.

Περισσότερα...

"Εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με"

Το Ιεραποστολικό κλιμάκιο της Κανάγκας του Κογκό, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, σήμερα επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως, συνοδευόμενο από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κανάγκας Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Τσιτσιβό, από ιερείς και από μέλη των χορωδιών της πόλεως, προκείμενου μέσα στην εορτάσιμη περίοδο των Χριστουγέννων, να προσφέρουν γεύμα σε όλους τους κρατουμένους.

 

Περισσότερα...